Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Výstava Má vlast cestami proměn se přesunula z Liberce do Jablonného v Podještědí

Ivana Hujerová

koordinátorka neziskového sektoru a místní Agendy 21

  • 25. 02. 2018 00:00

Sdílet článek

Národní putovní výstava „Má Vlast cestami proměn“ přináší svědectví o proměnách opomíjených míst a objektů v našich sídlech a krajině. Slavnostní zahájení 9. ročníku výstavy se odehrálo 20. května 2017 na pražském Vyšehradě a od té doby putuje po celé České republice. Od začátku roku 2018 byla výstava k vidění v prostoru libereckého nádraží, od 1. března do 5. dubna bude zdobit nádraží v Jablonném v Podještědí.

Výstava představuje osudy zchátralých budov proměněných v krásné a užitečné stavby, obnovených náměstí a návsí, rekonstruovaných nádraží, zachráněných sakrálních staveb i znovuoživené přírody. Je výjimečná tím, že je dílem lidí z celé naší země. To, co na výstavě vidíte, můžete vidět také ve skutečnosti. Je svědectvím o úctyhodné práci lidí na zvelebování našeho společného domova. Na výstavě uvidíte proměny z:

České Lípy http://cestamipromen.cz/promeny-2017/624-ceska-lipa-vystavba-nove-odbavovaci-haly-pro-cestujici

Chrastavy http://cestamipromen.cz/promeny-2017/625-chrastava-hasicske-muzeum

Jablonce nad Nisou http://cestamipromen.cz/promeny-2017/626-jablonec-nad-nisou-prosec-nad-nisou-kamenny-barokni-kriz

Josefova Dolu http://cestamipromen.cz/promeny-2017/584-josefuv-dul-zahrada-pohybu-radosti-a-usmevu-deti

Klokočí http://cestamipromen.cz/promeny-2017/558-klokoci-fialnik-ozivla-bozi-muka

Mařenic http://cestamipromen.cz/promeny-2017/580-marenice-obnova-kaple-na-kopci-kalvarie

a Mírové pod Kozákovem http://cestamipromen.cz/promeny-2017/628-mirova-pod-kozakovem-bukovina-oprava-krizku-se-sv-jirim

Výstavu pořádá Asociace Entente Florale CZ – Souznění, z.s., ve spolupráci s Národní kulturní památkou Vyšehrad, Spolkem pro obnovu venkova, Národní sítí zdravých měst, Národní sítí místních akčních skupin, Asociací regionálních značek, portálem Propamátky, Svazem knihovníků, informačních a propagačních pracovníků, Společností pro zahradní a krajinářskou tvorbu a sdruženími Monumenta Viva a Omnium. Hlavním partnerem byl v roce 2017 Liberecký kraj.

Mediálními partnery jsou Český rozhlas Region a časopisy Naše rodina a Kam po Česku.

Putovní výstavu Má vlast cestami proměn doprovází každoročně soutěž o titul nejkrásnější proměny. Tu nejhezčí a nejzajímavější proměnu vybírá veřejnost hlasováním na webu. Další ocenění dostávají proměny od odborné komise, kterou vede architekt Josef Pleskot.

Je proměna z našeho kraje ta nejhezčí? Až do 30. 4. 2018 můžete hlasovat a k hlasování vyzvat své okolí: http://cestamipromen.cz/hlasovani

Chcete se v roce 2018 pochlubit vlastní proměnou? Přihlásit se můžete nahttp://cestamipromen.cz/prihlasit-promenu

Přečtěte si: Zachráněné Česko. Nadšenci dokážou s hromadou kamení doslova zázraky https://bydleni.idnes.cz/zachrana-freud-rodny-dum-oprava-domu-rekonstrukce-fw0-/dum_osobnosti.aspx?c=A171026_173116_dum_osobnosti_web

Kompletní informace na wwwhttp://cestamipromen.cz/

FB: https://www.facebook.com/CestamiPromen/

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky