Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Venkovní výstava Má vlast cestami proměn putuje Libereckým krajem. Nyní je k vidění před Evropským domem v Liberci 

Ivana Hujerová

koordinátorka neziskového sektoru a místní Agendy 21

  • 06. 10. 2020 00:00

Sdílet článek

Komunitní dům seniorů ve Cvikově, obnova pietního místa u kostela v Jeřmanicích, nová vodní nádrž v Křižanech, dětské hřiště v Bělé nebo rekonstrukce hasičské zbrojnice v Rynolticích. To jsou zkrášlená místa v regionu, která jsou k vidění na národní putovní výstavě Má Vlast cestami proměn.

Výstava představuje osudy zchátralých budov proměněných v krásné a užitečné stavby, svědectví o obnovených náměstích a návsích, rekonstruovaných nádražích, zachráněných sakrálních stavbách i znovuoživené přírodě.

12. ročník celostátní putovní výstavy těch nejzajímavějších proměn, mezi nimiž nechybí ani ty z Libereckého kraje, na pražském Vyšehradě, po boku dalších významných osobností, zahájil v červnu Michal Kříž, krajský radní pro resort hospodářského a regionálního rozvoje, evropských projektů a evropského plánování.

„Je to již šest let, co je Liberecký kraj partnerem této unikátní výstavy a proměny z našeho kraje mají vždy velký úspěch. Letos na základě výsledku v internetovém hlasování veřejnosti byla oceněna obnova hradního areálu Valdštejn,“ uvedl Kříž.

Od pozdního jara tato expozice putuje, nejen, po Libereckém kraji. Do 20. června byla k vidění ve Cvikově, v září v Jeřmanicích. Až do konce října si ji můžete prohlédnout před Evropským domem v Liberci,  v listopadu pak v Rynolticích a v prosinci v Křižanech.

Pro ty nejpozoruhodnější proměny lze až do května 2021 hlasovat na internetové stránce www.cestamipromen.cz. „Při zahájení příští výstavy - 12. června 2021 - udělíme vítězům ceny. Už nyní je ale možné na webu přihlašovat proměny do třináctého ročníku,“ uvedla ředitelka pořádajícího spolku Asociace Entente Florale CZ – Souznění Drahomíra Kolmanová.

MVCP ED       MVCP ED 1

Tisková zpráva: Jan Mikulička

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky