Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Soutěž "Kniha roku" Libereckého kraje - kompletní informace. Přihlášku můžete podávat do 15. března

Ivana Hujerová

koordinátorka neziskového sektoru a místní Agendy 21

  • 07. 02. 2018 00:00

Sdílet článek

Soutěž „Kniha roku“ Libereckého kraje

Dne 9. 1. 2018 schválila Rada Libereckého kraje usnesením č. 29/18/RK vyhlášení soutěže "Kniha roku Libereckého kraje" o cenu za mimořádné literární dílo vydané v příslušném kalendářním roce se vztahem k Libereckému kraji.

Příjem přihlášek bude zahájen

1. února a ukončen 15. března 2018

Pro podání přihlášky je nutné dodržet podmínky soutěže, které upravuje její statut:

  • Kniha, která bude posuzována, vyšla v kalendářním roce předcházejícím roku, kdy je kniha vyhodnocena.
  • Kniha se svým obsahem významně týká Libereckého kraje, jeho občanů a jejich díla, území nebo jeho dílčí části, tradic, příběhů, historie, výrobky apod.
  • Přihlášku do kategorií a) b) c) d) může podat autor nebo vydavatel knihy. Nedílnou součástí přihlášky bude sedm kusů knihy, přičemž šest kusů bude po vyhodnocení vráceno zpět vyhlašovatelem a 1 ks vyhlašovatel se souhlasem přihlašovatele ponechá Libereckému kraji. 

Vítěz každé kategorie, kterého vybere odborná sedmičlenná porota, obdrží finanční odměnu ve výši 10.000 Kč a také cenu, kterou speciálně pro tuto soutěž vyrobí Střední uměleckoprůmyslová škola sklářská v Kamenickém Šenově. Cenu vítězům předá hejtman Libereckého kraje Martin Půta a radní Květa Vinklátová u příležitosti Světového dne knihy a autorských práv, tj. 23. dubna od 16:00 v Krajské vědecké knihovně v Liberci.

Řádně a čitelně vyplněnou přihlášku spolu se sedmi výtisky přihlašované knihy (šest kusů bude po vyhodnocení vráceno zpět vyhlašovatelem, 1 ks si vyhlašovatel se souhlasem přihlašovatele ponechá) odešlete na adresu

Krajský úřad Libereckého kraje, Ivana Maršálková, U Jezu 642/2a, 461 80 Liberec 2

Zásilku označte nápisem KNIHA ROKU

Kontaktní osoba: Ivana Maršálková, tel + 420 485 226 489 mail: kniha@kraj-lbc.cz

Přihláška ke stažení

Statut soutěže

Komise soutěže

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky