Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Máte nápad? Založte si start-up a získejte investici 300 000 Kč

Ivana Hujerová

koordinátorka neziskového sektoru a místní Agendy 21

  • 29. 06. 2023 13:48

Sdílet článek

Máte nápad na zajímavý produkt nebo službu a chcete podnikat? Jste unavení z práce v korporátu a potřebujete změnu? Jste technicky či marketingově zdatní? Pokud je vaše odpověď alespoň jednou ano, pak je nový program VÝKOP Libereckého podnikatelského inkubátoru právě pro vás.

VÝKOP spadá pod aktivity Libereckého podnikatelského inkubátoru (Lipo. ink), který od roku 2017 podporuje začínající podnikatele a připravuje je na rozjezd vlastního businessu.

Během intenzivního tříměsíčního programu získáte a uvedete do praxe znalosti z oblasti obchodu, legislativy a financí. Součástí plánu jsou rovněž společné workshopy i osobní konzultace se zkušenými experty, pod jejichž vedením vypracujete svůj obchodní model, prozkoumáte dostupný trh, uděláte si finanční plán a budete připraveni na vyjednávání.

„Odborníci budou začínajícím podnikatelům k dispozici. Zodpoví jim klíčové otázky týkající se jejich produktu, cílového trhu, přidané hodnoty záměru a zhodnotí, zda je podnikání tou správnou cestou,“ říká ředitel Lipo.ink Philipp Roden.

Následně už bude zbývat jen grand finále v podání představení projektu čtyřem investorům. Ti mají každý připravenou investici v hodnotě alespoň 300 tisíc korun, čímž mohou odstartovat podnikatelskou kariéru.

Nemáte nápad? Nevadí!

VÝKOP odstartuje 14. září 2023 a je určen týmům o minimálním počtu dvou lidí, kteří mohou aktivitám spojeným s projektem věnovat pravidelně alespoň dvanáct hodin týdně. Zapsat se můžete i jako jednotlivec a před samotným začátkem proběhne kolo, kde se skupiny utvoří.

A že ještě nemáte konkrétní nápad na produkt či službu? Nevadí! V týmu se mohou hodit také vaše vlastnosti a technické, obchodní nebo marketingové dovednosti.

V první podzimní vlně se předpokládá účast přibližně čtyřiceti zájemců. „Do budoucna počítáme s tím, že během každého roku proběhnou dva turnusy, jimiž projde až stovka lidí,“ představuje další plány zkušený manager a konzultant Roden.

Program je určen pro ty, kteří mají v Libereckém kraji bydliště nebo chtějí v regionu podnikat. Lipo.ink zde vytváří v nově zrekonstruované budově vedle Krajského úřadu Libereckého kraje zázemí, kde se propojují obory i jednotlivé osobnosti. Pod jednou střechou zde najdete coworkingové centrum, kanceláře a eventové i zasedací prostory, které si můžete kdykoliv pronajmout.

Organizace nabízí mimo jiné rychlé a bezplatné konzultace pro začínající i zkušenější podnikatele, díky nimž si můžete ověřit nápad nebo posunout již fungující záměr. Hlavním cílem je podpořit vznik a rozvoj inovativních regionálních firem, jež mají potenciál udělat náš svět lepším.

Tak neváhejte a pojďte ho dělat lepší s námi! Přihlášku najdete na webu lipo.ink/cs/výkop.

Zdroj: iDNES.cz  / ZPRAVODAJSTVÍ

 

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky