Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

MAPY kolem nás 2023 - Liberec, 10.-12. říjen

Ivana Hujerová

koordinátorka neziskového sektoru a místní Agendy 21

  • 18. 09. 2023 00:00

Sdílet článek

Příznivci map, her a nových technologií!

7. ročník akce Mapy kolem nás se blíží. Akce se bude konat v termínu od 10. do 12. října 2023.

I letos máme za cíl představit studentům zajímavá témata a formou interaktivní zábavy ukázat různé technologické oblasti i jejich praktické využití. Prostřednictvím odborníků na stanovištích si tak žáci a studenti mohou vyzkoušet moderní technologie a možná i najít inspiraci pro jejich budoucí směřování.  Studentům představíme témata jako jsou např. geoinformatika, 3D tisk a 3D sken, zpracování a modelace krajiny v počítačových hrách, astronomii či možnost využití počítačových her k výuce programování. Pro mladší žáky je navíc připravena i zábavná úniková hra či mapové hry s enviromentálním podtextem.  Součástí akce bude jako každý rok malování velké komponované mapy.

Registrace pro školy bude zahájena dne 19. 9. 2023 od 7:30. Budeme o ní opět informovat emailem s uvedením konkrétnějšího obsahu a také zde na stránkách akce. Rozpis bloků je zde: https://1url.cz/@mapykolemnas2023.

Malovat budeme letos "Kraj jinak". Pojďme se podívat na náš krásný kraj novým pohledem! Je opravdu vysílač na Ještědu stavba, nebo tam přiletěla loď mimozemšťanů? Jsou Dračí věž v Hruboskalském skalním městě jen skalní útvar, nebo je to pozůstatek zkamenělého draka? Je Máchovo jezero obyčejný rybník, nebo skrývá podvodní svět vodníků? A co Archa úmluvy, nemůže zde být někde ukrytá? Pojďme si zase krásně vymýšlet!

Zadání najdete zde: https://1url.cz/@malujeme

Kompletní informace, program ZDE / +420 485 226 412, e-mail: mapykolemnas@kraj-lbc.cz

MAPY KOLEM NÁS 2023

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky