Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Má vlast cestami proměn - organizátoři připravují 15. ročník putovní výstavy. Podařila se vám zajímavá proměna budovy nebo místa? Představte ji ostatním 

Ivana Hujerová

koordinátorka neziskového sektoru a místní Agendy 21

  • 16. 02. 2023 15:35

Sdílet článek

Již osm let je Liberecký kraj partnerem celostátní putovní výstavy Má vlast cestami proměn. Výstava představuje osudy zchátralých budov proměněných v krásné a užitečné stavby, svědectví o obnovených náměstích a návsích, rekonstruovaných nádražích, zachráněných sakrálních stavbách i znovuoživené přírodě.

Čtrnáctým rokem putuje výstava po republice a představuje každý rok přes 100 nových zajímavých proměn ze všech krajů ČR a každý rok se představují proměny i z Libereckého kraje. Letos Grabštejn - obnova hradu, Centrum odborného vzdělávání Jablonec n.N., Jablonné v Podještědí - obnova drobných sakrálních památek, Jestřebí - Domov Sluneční dvůr, Okrouhlá - náves se slunečními hodinami a geoparkem, Rynoltice - prostranství před základní a mateřskou školou a Vratislavice - knihovna a spolkové centrum IGI. A právě ve Vratislavicích je výstava nyní k vidění a bude minimálně do konce února.

Patnáctý ročník výstavy MÁ VLAST CESTAMI PROMĚN je v přípravě a Vy se můžete stát její součástí. „Na termín přihlášení nehleďte, do naplnění kapacity je přihlašování možné bez omezení. Slavnostní vernisáž se bude letos konat v sobotu 17. června v krásném areálu Břevnovského kláštera. Budu rád, když se tam uvidíme,“ zve Jiří Ulvr, radní pro regionální rozvoj a evropské projekty, územní plánování a rozvoj venkova.

Zde najdete vše, co Vás může zajímat. Na jednou místě jsou všechny proměny z Libereckého kraje, které můžete podpořit svým hlasem, i přihláška do putování.

Výstavu pořádá spolek Cestami proměn a informace vám poskytne Tereza Zatřepálková, e-mail: zatrepalkova@cestamipromen.cz, tel.: 733 392 747. Máte-li nejasnosti, otázky, kontaktujte nejdříve koordinátorky výstavy pro Liberecký kraj Ivanu Hujerovou, e-mail: ivana.hujerova@kraj-lbc.cz, tel. 485 226 722 nebo Jitku Suchánkovou, e-mail: jitka.suchankova@kraj-lbc.cz, tel. 485 226 581.

Kompletní informace najdete na https://www.cestamipromen.cz/  - chci přihlásit proměnu / chci hlasovat o nejhezčí proměně / chci uspořádat výstavu.

 

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky