Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Má vlast cestami proměn - organizátoři připravují 14. ročník putovní výstavy. Podařila se vám zajímavá proměna budovy nebo místa? Představte ji ostatním

Ivana Hujerová

koordinátorka neziskového sektoru a místní Agendy 21

  • 02. 12. 2021 07:53

Sdílet článek

Výstava Má vlast cestami proměn – příběhy domova již 13 let představuje příběhy zanedbaných a zničených míst, které prošly renovací nebo jí procházejí, lze představit i průběh rekonstrukce.   
Prostřednictvím fotografií a příběhů prezentuje stav před rekonstrukcí a po ní. Každý rok na výstavě uvidíte opravy různorodých staveb – od sakrálních objektů přes obecní úřady, školy, zastávky, multikulturní centra, náměstí a návsi, po krajinářské úpravy v parcích, sadech a krajině.   

 

Již třináctým rokem putuje naše výstava po republice, představuje každý rok přes 100 nových zajímavých proměn ze všech krajů ČR a každý rok se představují proměny i z Libereckého kraje. Letos areál PIvovaru Cvikov, sušárna chmele v Dubé, Hrádek nad Nisou vystavuje novou městskou knihovnu, Schubertovu vilu a kapli Panny Marie Pomocné, Základní škola Janáčkova Jablonec nad Nisou proměnu didaktické školní zahrady, Liberec rekonstrukci kaple Božího hrobu u kostela Nalezení sv. Kříže, v Novém Boru to je sídlo firmy Lasvit a v obci Všelibice rekonstrukce mateřské školy.


Nyní připravujeme 14. ročník. Staňte se jeho součástí. Přihlaste zdařilou proměnu ze svého okolí a ukažte, co je u vás nového, poděkujte s námi autorům, inspirujte…

Hlavní těžiště výstavy spočívá v putování. Každý rok se koná slavnostní veřejná vernisáž v Praze s bohatým programem, známými osobnostmi a stánky s regionálními řemeslnými výrobky a pochoutkami. 

Po zahájení se rozjede do různých koutů republiky a takto putuje celý rok. Potkáváte ji na veřejných prostranstvích v obcích a městech, v knihovnách, na úřadech, ministerstvech, univerzitách, v ulicích, na hradech, zámcích i na nádražích, a můžete si ji pozvat k vám.
Nejhezčí proměny každý rok oceňujeme. Hodnotí je veřejnost po celý rok na webu, a také odborná porota od vedením pana arch. Josefa Pleskota. Atributem výstavy je kamenné Srdce vlasti nalezené na Vyšehradě, a všechny kraje mají svá Srdce krajů a pečuje o ně pan prof. Jan Pirk. 

výzva pro LK

Vystavovatelům nabízíme:
- Tvorbu plakátu ve formátu B1 z dodaných podkladů včetně překladu resumé do angličtiny a grafického zpracování
- Vytištění a vystavení na slavnostním zahájení na Vyšehradě a v krajských kolekcích po celý rok
- Tiskové PDF informačního plakátu A3 (informace o účasti proměny na putovní výstavě a výzva k hlasování v soutěži o nejkrásnější proměnu)
- VIP pozvánku na slavností vyhlášení na Vyšehradě
- Propagaci proměny na webu www.cestamipromen.cz, Facebooku a Instagramu
- Publicitu v médiích – naše výstava má přes 100 mediálních výstupů ročně
- Možnost prezentace výstavy ve vašem městě nebo obci  

S přihláškou neváhejte, výstava je schopna pojmout maximálně 120 proměn.
Podrobné informace najdete na www.cestamipromen.cz
Přihlašovat proměny můžete na http://www.cestamipromen.cz/index.php

Pokud vás nabídka zaujala a potřebujete další informace, pište nebo volejte, veškeré vaše dotazy rádi vyřešíme. Těšíme se na spolupráci, a především na proměny od Vás. 

Tereza Zatřepálková
Cestami proměn, z.s.
V pevnosti 9/3, 128 00 Praha 2
www.cestamipromen.cz
e-mail zatrepalkova@cestamipromen.cz   
mobil: 733 392 747  

 

 

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky