Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Liberecký kraj stále přijímá žádosti na nové akumulační nádoby. Podporuje tím ekologické vytápění

Ivana Hujerová

koordinátorka neziskového sektoru a místní Agendy 21

  • 24. 07. 2023 12:45

Sdílet článek

Do konce roku 2023 Liberecký kraj přijímá žádosti o dotace v rámci programu Podpora dodatečné instalace akumulační nádoby u domácích kotlů na pevná paliva. Dotace může činit až 70 % ze způsobilých nákladů s limitem 50.000 korun. Určena je na pořízení akumulační nádoby a na její připojení na otopnou soustavu.

„Žadatelem v tomto programu může být fyzická osoba nepodnikající, která vlastní rodinný dům na území Libereckého kraje, v němž je instalovaná akumulační nádoba,“ uvedl Jiří Ulvr, radní pros resort hospodářského a regionálního rozvoje, evropských projektů, územního plánovaní a rozvoje venkova.

Podmínkou pro podání žádosti je vlastnictví kotle minimálně 3. emisní třídy, který má celkový jmenovitý tepelný příkon od 10 kW do 300 kW.

Podrobné informace se nalézají na stránkách http://dotace.kraj-lbc.cz. Případní dotazy k žádostem je možné konzultovat na telefonním čísle 485-226-327, e-mailu alena.klimova@kraj-lbc.cz nebo osobně ve 3. patře Evropského domu. Kontaktní osobou je Ing. Alena Klímová.

 

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky