Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Kraj podpoří dotacemi regionální výrobce a řemeslníky s regionální značkou nebo oceněním od Libereckého kraje

Ivana Hujerová

koordinátorka neziskového sektoru a místní Agendy 21

  • 09. 03. 2022 15:25

Sdílet článek

Jeden milion a čtyři sta tisíc korun. Taková je výše částky, kterou Liberecký kraj poskytne ze svého dotačního fondu na podporu regionálním výrobcům a jejich produktům. Zájemci mohou žádat o dotaci od 28. března do 11. dubna.

„Program je zaměřený na podporu regionálních produktů, místní výroby a místních obchodních spotřebitelských vztahů, dále na osvětu a informovanost o významu a kvalitě místních potravin, výrobků a služeb. Chceme zajistit, aby se regionální produkty stále objevovaly na trhu a aby se zvýšilo obecné povědomí o nich,“ uvedl Jiří Ulvr, radní pro resort hospodářského a regionálního rozvoje, evropských projektů, územního plánování a rozvoje venkova.

Z programu číslo 2.5 – Podpora regionálních výrobků, výrobců a tradičních řemesel mohou žádat o podporu právnické a fyzické osoby, které jsou nositeli značek místní produkce – Regionální produkt Český ráj, Regionální produkt Jizerské hory, Regionální produkt Lužické hory a Máchův kraj, Krkonoše – originální produkt nebo jsou držiteli ocenění Výrobek roku Libereckého kraje, Regionální potravina Libereckého kraje, Nositel tradice lidových řemesel či Mistr tradiční rukodělné výroby. Zároveň musí mít sídlo nebo provozovnu na území Libereckého kraje.

Podrobnosti, včetně formulářů pro žádosti najdou zájemci na webových stránkách https://dotace.kraj-lbc.cz/regionalni-rozvoj/regionalni-rozvoj-2-5-podpora-regionalnich-vyrobku-vyrobcu-a-tradicnich-remesel-d453429.htm. Řemeslné výrobky regionálních producentů od tradičních až po designové a inovativní lze nalézt přehledně na portálu Liberecký kraj sobě; webová adresa je https://www.lksobe.cz/. Jde o místo, které nabízí informace zájemcům o regionální produkty, kreativní dílny nebo návštěvu rodinné farmy, stejně jako samotným producentům, obcím, městům, školám a jejich partnerským organizacím.

Jan Mikulička
odborný zaměstnanec vztahů s veřejností

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky