Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Konference "Energie v rukou měst": energetika, doprava, inovace - Litoměřice, 27.-28. únor

Ivana Hujerová

koordinátorka neziskového sektoru a místní Agendy 21

  • 13. 02. 2019 00:00

Sdílet článek

Konferenci pořádá Sdružení energetických manažerů měst a obcí (SEMMO) a Národní síť Zdravých měst České republiky (NSZM) ve spolupráci s evropským sdružením měst a obcí zaměřených na udržitelnou energetiku Energy Cities a městem Litoměřice.

Srdečně vás zveme do královského města Litoměřice na odbornou konferenci a workshop, které napomohou výměně příkladů dobré praxe a rozvoji další spolupráce na poli udržitelné energetiky a dopravy na místní úrovni.

Hlavní téma: Energetická soběstačnost měst a vlastní zdroje – reálná možnost nebo chiméra?

  • Inspirace z Česka i zahraničí
  • Sdílení, workshopy, exkurze- Právní aspekty Financování

Konference je určena zejména zástupcům měst, obcí, regionů a jejich partnerům, kteří mají zájem o prosazování inovativních postupů v oblasti úspor energie, využití obnovitelných zdrojů a udržitelné dopravy na municipální úrovni.
Konference si klade za cíl:
- přiblížit praktické a ověřené příklady v oblasti úspor energie, využití obnovitelných zdrojů a udržitelné dopravy na komunální úrovni jak z domova, tak ze zahraničí;
- diskutovat právní aspekty energetické soběstačnosti a vlastních energetických i vodních zdrojů měst;
- ukázat přínosy systémového plánování a efektivní realizace energetických a dopravních opatření;
- informovat o aktuálních možnostech financování projektů úspor energie, využití OZE a udržitelné dopravy z domácích i evropských programů;
- představit možnosti spolupráce měst a obcí a odborných partnerů se SEMMO a NSZMárodní sítí Zdravých měst ČR

Hlavním prezentujícím je Jan Johansson – energetický manažer města Vaxjo (Švédsko) s prestižním oceněním European Green Capital 2018.

Doprovodným programem akce bude prohlídka gotického Hradu Litoměřice s degustací vín (27. 2. 2019 od 18.00) a návazný společenský večer od 19.30

Kompletní informace: https://www.zdravamesta.cz/cz/akce/energie-v-rukou-mest-energie-doprava-a-inovace-pro-mesta-21-stoleti

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky