Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Jednodenní konference na téma: občanské spolky, úřady a ochrana přírody - spolupráce i konfrontace, Neratovice 15. březen 

Ivana Hujerová

koordinátorka neziskového sektoru a místní Agendy 21

  • 25. 02. 2018 00:00

Sdílet článek

Nejen v reakci na aktuální změny v legislativě (konkrétně v zákoně č. 114/1992) jste zváni na jednodenní konferenci, zaměřenou na problematiku konfrontací občanů a občanských spolků s úřady v ochraně životního prostředí, zejména pak kácení dřevin. Cílem konference je dát příležitost k serióznímu výkladu aktuálně platné legislativy, vysvětlení zákonných možností účastí občanů a spolků (účast ve správních řízeních, podání stížností či žalob), ale i jejich zákonné limity, včetně praxe zneužívání procesních práv, opakovaných žádostí, ujasnění zákonných důvodů omezení přístupu k informacím, či šikanózní podání.

Mimo jiné jsou hlavními přednášejícími:
JUDr. RNDr. Jitka Jelínková, Ph.D. - nezávislá právnička, členka rozkladové, výkladové a legislativní komise ministra ŽP
JUDr. Ing. Filip DIENSTBIER, Ph.D. - vysokoškolský učitel, předseda senátu Nejvyššího správního soudu

Cílem konference je nejen poskytnutí seriózních informací, ale také nahlédnutí do dobré praxe, jak může probíhat komunikace mezi úřady na občanskými spolky při výkonu ochrany životního prostředí. Prostor k položení svých dotazů přednášejícím budou mít účastnící konference ve dvou panelových diskusích.

Konferenci pořádá znalecký ústav Arbonet, s.r.o. ve spolupráci s Městem Neratovice.

Arbonet plakát

Program konference

Přihláška

Informace: Ing. Lenka Tomsová, T:+420 271 071 632 | M: +420 601 388 910, Lenka_Tomsova@pocernice.cz

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky