Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Grabštejn fest 2023 v sobotu 2. září - přehlídka neziskových organizací a organizací pracujících v Libereckém kraji s dobrovolníky. Součástí akce bude i trh regionálních výrobků a bohatý kulturní program

Ivana Hujerová

koordinátorka neziskového sektoru a místní Agendy 21

  • 16. 08. 2023 12:51

Sdílet článek

Odpovědi na to, jak v kraji funguje dobrovolnictví, ukázky výrobků regionálních řemeslníků a spousta zábavy. To vše a mnoho dalšího přinese Den dobrovolnictví na Grabštejně, který se uskuteční v sobotu 2. září 2023 od 10 do 19 hodin. Záštitu nad akcí převzal krajský radní Jiří Ulvr. 

Po úspěšném prvním ročníku Dne dobrovolnictví, který se uskutečnil 9. září 2022 v prostorách Zoo Liberec se Regionální dobrovolnické centrum Libereckého kraje rozhodlo akci zopakovat, tentokrát v prostorách státního hradu Grabštejn.

V sobotu 2. září 2023 se tam uskuteční celodenní festival plný hudby, regionálních výrobků a prezentace dobrovolnictví. Představí se tam přes dvacet organizací, které v Libereckém kraji s dobrovolníky pracují. Jejich prezentace bude doplněna aktivitami pro děti i dospělé i prodejem jejich výrobků.

Od 10 do 19 hodin na návštěvníky čeká bohatý kulturní program. Zahrají kapely Jarret, Mandragora, Pohromadě na přehradě, Větrno, BG Trio a Hraje Rudolf. Pro děti jsou připravena čtyři divadelní představení od Divadla Tety Perly, Divadla na kliku a Divadla jednoho Edy a pro návštěvníky všeho věku tam bude trh regionálních výrobků i s ochutnávkami.

Hrad Grabštejn si pro tuto příležitost připravil speciální prohlídkové okruhy, které nabídnou to nejkrásnější z hradních prostor, včetně kaple sv. Barbory a věže. Je pamatováno i na rodiny s dětmi, na které čeká prohlídka s průvodci v kostýmech.

Vstup na festival je volný, prohlídky hradu jsou podle ceníku.

Mgr. Filip Trdla
tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

 

Kompletní informace, podrobný program, přehled všech zúčastněných:  GRABŠTEJN FEST 2023

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky