Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Evropský týden udržitelného rozvoje - zapojte se i vy

Ivana Hujerová

koordinátorka neziskového sektoru a místní Agendy 21

  • 17. 07. 2023 09:50

Sdílet článek

Vážení a milí přátelé udržitelného rozvoje!

Rádi bychom Vás informovali, že se letos opět můžete zapojit do Evropského týdne udržitelného rozvoje. Jeho cílem je dát najevo, že bereme ohled na své okolí a budoucnost, totiž že chceme zachovat důstojný život na naší planetě i pro další generace.

Evropský týden udržitelného rozvoj (ETUR) je celoevropský festival akcí, které propagují myšlenky udržitelného rozvoje a spolu s ním i organizace a jednotlivce, kteří udržitelně žijí. V Česku jej zastřešuje Ministerstvo životního prostředí, které letos spojí síly s Českým rozhlasem, na jehož stanicích Vám přineseme řadu zajímavých reportáží a podcastů.

Centrální evropský týden udržitelného rozvoje se uskuteční v termínu 20. – 26. září 2023, ale jelikož týden je krátká doba, můžete registrovat veškeré své akce, které proběhnou od 18. září do 8. října 2023. Zapojit se můžete prostřednictvím organizace akcí o udržitelném rozvoji, nebo účastí na nich. Uspořádejte přednášku, diskuzi, výstavu, exkurzi, nebo jinou akci, která se svým obsahem bude vztahovat k jakémukoli z Cílů udržitelného rozvoje (SDGs), zaregistrujte ji na webu www.tydenudrzitelnosti.cz/etur. Právě tam najdou zájemci seznam zaregistrovaných akcí, kterých se mohou zúčastnit. S propagací akce Vám pomůžeme i na sociálních sítích, zejména na facebookovém profilu Udržitelný rozvoj.

Spojujeme síly! Pokud je Vámi pořádaná akce zaměřená na čistou mobilitu, můžete ji rovnou přihlásit do Evropského týdne udržitelné mobility (European Mobility Week). Ten proběhne ve dnech 16. – 22. září 2023.

V případě jakýchkoli dotazů se na mne neváhejte obracet.
Těším se na možnou spolupráci a přeji hezký den

Mgr. Pavla Cvachovcová
oddělení udržitelného rozvoje / Sustainable Development Unit
odbor politiky životního prostředí a udržitelného rozvoje / Department of Environmetal Policy and Sustainable Development
Ministerstvo životního prostředí / Ministry of the Environment
Vršovická 1442/65 - 100 10 Praha 10
tel.: +420 267 122 447 mob.: +420 606 675 788
e-mail: pavla.cvachovcova@mzp.cz  web: www.mzp.cz

 

 

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky