Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Dny GIS Liberec se opět vrací a s nimi i oblíbená výtvarná soutěž

Ivana Hujerová

koordinátorka neziskového sektoru a místní Agendy 21

  • 27. 09. 2023 09:50

Sdílet článek

Akce pořádaná v rámci celosvětového dne geografických informačních systémů – Dny GIS Liberec – se opět vrací do Liberce. Již tradičně bude její součástí i výtvarná soutěž, letos na téma Svět tak trochu naruby.

Dny GIS Liberec 2023 se budou konat ve dnech 21. až 22. listopadu 2023 na Technické univerzitě v Liberci. Samotné akci předchází výtvarná soutěž, do které se mohou zapojit jednotlivci či dvou- až tříčlenné týmy žáků základních a středních škol. Úkolem soutěžících je vytvořit netradiční výtvarné dílo, jehož součástí musí být mapa, přičemž toto dílo by mělo co nejlépe vystihovat téma soutěže související s klimatickou změnou.

„Problematika změny klimatu je v posledních letech hojně diskutovaná a již téměř každý se s jejími projevy v nějaké podobě setkal. Proto věřím, že se výtvarná soutěž setká s velkým ohlasem a můžeme se tak těšit na množství zajímavých výtvarných i mapových děl,“ sdělil Jiří Ulvr, člen rady kraje pro resort hospodářského a regionálního rozvoje, evropských projektů, územního plánování a rozvoje venkova.

Bližší informace o soutěži jsou k dispozici na webových stránkách http://gis.kraj-lbc.cz. Vyhlášení výherců a výstava všech přihlášených výtvarných děl se usluteční v listopadu v rámci akce Dny GIS Liberec 2023.

Na organizaci Dnů GIS Liberecký kraj dlouhodobě spolupracuje s Technickou univerzitou v Liberci, Hasičským záchranným sborem Libereckého kraje, magistrátem města Liberec a Gymnáziem F. X. Šaldy v Liberci. Akce má za cíl rozšířit povědomí o geografických informačních systémech a představit geografii jako zábavný i poučný obor. „Za Liberecký kraj se snažíme prezentovat činnosti, ve kterých jsou geografické informační systémy u nás nejvíce používány. Jedná se například o oblast územního plánování, životního prostředí, dopravy či projektů financovaných z evropských zdrojů,“ doplnil Jiří Ulvr.

Jan Mikulička
odborný zaměstnanec vztahů s veřejností

 

 


 

 

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky